Denne retten er perfekt på en dag der du er sulten og vil ha noe skikkelig godt. Vi byr på en amerikansk kjøttdeigpanne med paprika, tomat, ovnsbakt potet, spinat, hvitløk og worcestersaus. Tilbehøret i dag er karamellisert løk og en herlig urtedressing med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Paprika
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Løk
1 stk
Vårløk
125 g
Cherrytomater
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
300 g
Svin ytrefilet
1 ts
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 25-30 min. TIPS: Sørg for å skjære potetene i riktig størrelse slik at de blir ferdige til tiden.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær løk i tynne skiver. Finhakk persille (spar litt til pynt). Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Skyll og tørk spinat. Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Bland rømme [½ pakke, 2P] og halvparten av persillen i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk under omrøring i 2-3 min. Tilsett balsamico, sukker [1 ts | 2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt. Kok under omrøring i 7-8 min. Overfør til en skål og sett til side.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt, paprika, tomat og salt [½ ts | 1 ts] og stek i 1-2 min. Tilsett hvitløk og worcestersaus og stek i 4-5 min.
Tilsett poteter, halvparten av vårløken og spinat til stekepannen. Bland godt.
Anrett kjøtt og grønnsaker i dype tallerkener og topp med karamellisert løk. Hell over en skvett persillerømme og strø over resterende vårløk og persille.