topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk svinekjøttpanne

Amerikansk svinekjøttpanne

med karamellisert løk og urtedressing

Denne retten er perfekt på en dag der du er sulten og vil ha noe skikkelig godt. Vi byr på en amerikansk kjøttdeigpanne med paprika, tomat, ovnsbakt potet, spinat, hvitløk og worcestersaus. Tilbehøret i dag er karamellisert løk og en herlig urtedressing med persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Soya
Gluten
Bygg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Løk

1 stk

Vårløk

125 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier566 kcal
Energi (kj)2368 kj
Fett15.15 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater61.99 g
Sukker19.4 g
Protein45.72 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 25-30 min. TIPS: Sørg for å skjære potetene i riktig størrelse slik at de blir ferdige til tiden.

Forbered råvarer
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær løk i tynne skiver. Finhakk persille (spar litt til pynt). Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Skyll og tørk spinat. Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Bland rømme [½ pakke, 2P] og halvparten av persillen i en skål. Sett til side.

Karamellisér løk
3

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk under omrøring i 2-3 min. Tilsett balsamico, sukker [1 ts | 2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt. Kok under omrøring i 7-8 min. Overfør til en skål og sett til side.

Stek kjøtt og grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt, paprika, tomat og salt [½ ts | 1 ts] og stek i 1-2 min. Tilsett hvitløk og worcestersaus og stek i 4-5 min.

Bland sammen
5

Tilsett poteter, halvparten av vårløken og spinat til stekepannen. Bland godt.

Server
6

Anrett kjøtt og grønnsaker i dype tallerkener og topp med karamellisert løk. Hell over en skvett persillerømme og strø over resterende vårløk og persille.