Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
150 g
Jasminris
550 g
Blomkål
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Mango
1 stk
Vårløk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime
150 g
Spisskål, skåret
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær i 3 cm buketter og plasser dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp med asiatisk woksaus [1/2 stk, 2P], en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen inntil gylne, 20-25 min.
Riv ingefær og hvitløk. Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skrell og del mango i to på langs på valgfri side av ‘steinen’, og skjær deretter i 2 cm terninger. Finhakk vårløk. Riv limeskall og skjær lime i båter. Finhakk mynte og koriander.
Bland kål, en klype salt* og en skvett olivenolje* i en bolle og masser med hendene i 30 sek.
Bland soyasaus, mango, vårløk, limeskall, en stor skvett limesaft, koriander og halvparten av mynte i en bolle.
Anrett hvitløksris og mangoslaw i dype tallerkener og topp med asiatisk blomkål. Pynt med koriander og resterende mynte. Serveres med srirachamajones og limebåter ved siden av.