I dag skal vi ta med smaksløkene på en reise til Asia, der middag handler om å balansere smakene. Vi byr på to sorter sopp som gir en fyldig smak av umami, og vi skal sylte reddik. I tillegg kan vi by på vår populære hvitløksris, og vi får et innslag av både ingefær og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
75 g
Reddiker
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Brokkoli
200 g
Sjampinjong
100 g
Østershatter
1 stk
Vårløk
½ stk
Ingefær
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 2)
1 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la putre i 10 min. Fjern deretter fra varmen og la hvile under lokk 10 min, til risen er mør og vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær reddiker i tynne skiver. Bland reddiker, hvitvinseddik, sukker* [2 ts | 4 ts] og en klype salt* i en skål. Sett til side, men rør av og til frem til servering.
Skjær brokkoli i små buketter og skjær stilken i 1 cm biter (skrell om nødvendig). Skjær sjampinjong i kvarte. Skjær østershatter i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne del. Riv ingefær [½ stk, 2P] (uskrellet) fint.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek brokkoli under omrøring i 2-3 min. Skru opp til høy varme og tilsett sopp. Stek i 2-3 min, til brunet. Tilsett mer olivenolje* om nødvendig. Tilsett det hvite av vårløken, ingefær og halvparten av sesamfrøene og stek i 1-2 min til. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann til pannen for å fremskynde stekeprosessen.
Tilsett asiatisk woksaus, vann* [1 dl | 2 dl], salt* [½ ts | 1 ts] og sukker* [¼ ts | ½ ts] i stekepannen. Bland godt og fjern fra varmen. Hell væsken av reddiker. Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener. Legg sopp og brokkoli ovenpå og topp med syltede reddiker. Pynt med resterende sesamfrø og det grønne av vårløken.