topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kikertsalat

Asiatisk kikertsalat

med mango, avokado og friske urter

Dagens middag har klassiske asiatiske råvarer i sentrum, og vi skal servere den som en ren fryd for øyet og smakssansen. Vi skal tilberede kikerter i en velsmakende saus med soya, honning, ingefær og lime. Kikertene anrettes så sammen med den klassiske risen og mango, gulrot, agurk og avokado i sine naturlige former. Vi topper med peanøtter, chili, en miks av aromatiske urter og asiatisk majones.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Rask
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Langkornet hvit ris

1 pakke

Kikerter

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Avokado

1 stk

Agurk

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

1 stk

Gulrot

½ stk

Rød chili

½ stk

Mango

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til kikerter

½ ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier882 kcal
Energi (kj)3690 kj
Fett38.7 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater105.9 g
Sukker23.2 g
Protein18.4 g
Natrium161 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele. 

Tilsett ris og salt, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær agurk i 2 cm biter.

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje. Skjær avokado i tynne skiver. 

Forbered råvarer
3

Skrell mango. Skjær ned langs steinen på mango slik at du får to deler. Skjær i 1 cm biter.

Skjær lime i to.

Del chili i to, fjern frø og finhakk.

Hell væske fra kikerter.

Stek kikerter i saus
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kikerter, soyasaus, honning- og ingefærdressing, en stor skvett limesaft og sukker. La putre i 2-3 min. 

Forbered peanøtter og urter
5

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Finhakk mynte og koriander. 

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med kikerter, mango, gulrot, agurk og avokado i seksjoner. 

Krydre avokado med en klype salt.

Pynt med peanøtter, chili, mynte og koriander.

Server med en klatt asiatisk majones. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.