Asiatisk reke- og brokkoliwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk reke- og brokkoliwok

Asiatisk reke- og brokkoliwok

med spinatblandet hvitløksris og sesamkrydret avokado

I dag går den kulinariske reisen til Asia, og vi skal lage en herlig reke- og brokkoliwok med vårløk, sesamfrø, soyasaus og woksaus. Vi serverer wok med fyldig spinat- og hvitløksris, og avokadoskiver krydret med sesamfrø.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Sesam
Skalldyr
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Vårløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Avokado

5 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier648 kcal
Energi (kj)2711 kj
Fett20.1 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater76.3 g
Sukker15.3 g
Protein28.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 10 min.

Tilsett spinat
2

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Ta kjelen av varmen etter 10 min og bland raskt spinat i kjelen med ris. La hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen og spinaten skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk vårløk og separer det hvite fra det grønne. Skjær brokkoli i 1 cm buketter og brokkolistilken i 1 cm biter (skrell først ved behov). Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær så i tynne skiver og topp med salt*, pepper* og en klype sesamfrø.

Stek brokkoli
4

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek brokkoli (buketter og stilk) og en skvett soyasaus i 3-4 min, til brokkolien begynner å mykne.

Tilsett reker
5

Tilsett reker, det hvite av vårløken og resterende sesamfrø i stekepannen. Stek i 2-3 min, til gjennomstekt. Tilsett resterende soyasaus og asiatisk woksaus, ta stekepannen av varmen og bland godt. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på overflaten og melkehvite og matte i midten.

Server
6

Rør godt i kjelen med ris og spinat med en gaffel. Anrett ris og avokado på tallerkener. Topp med reker og brokkoli og pynt med det grønne av vårløken.