I dag går den kulinariske reisen til Asia, og vi skal lage en herlig reke- og brokkoliwok med vårløk, sesamfrø, soyasaus og woksaus. Vi serverer wok med fyldig spinat- og hvitløksris, og avokadoskiver krydret med sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Vårløk
250 g
Brokkoli
1 stk
Avokado
5 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 10 min.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Ta kjelen av varmen etter 10 min og bland raskt spinat i kjelen med ris. La hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen og spinaten skal dampes, så ikke fjern lokket.
Finhakk vårløk og separer det hvite fra det grønne. Skjær brokkoli i 1 cm buketter og brokkolistilken i 1 cm biter (skrell først ved behov). Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær så i tynne skiver og topp med salt*, pepper* og en klype sesamfrø.
Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek brokkoli (buketter og stilk) og en skvett soyasaus i 3-4 min, til brokkolien begynner å mykne.
Tilsett reker, det hvite av vårløken og resterende sesamfrø i stekepannen. Stek i 2-3 min, til gjennomstekt. Tilsett resterende soyasaus og asiatisk woksaus, ta stekepannen av varmen og bland godt. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på overflaten og melkehvite og matte i midten.
Rør godt i kjelen med ris og spinat med en gaffel. Anrett ris og avokado på tallerkener. Topp med reker og brokkoli og pynt med det grønne av vårløken.