Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
½ stk
Mango
1 stk
Salat
½ stk
Rød chili
2 stk
Vårløk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime
1 pakke
Kidneybønner
10 g
Sesamfrø
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
2 ts
Sukker (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
etter behov
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Finhakk ingefær. Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels varme. Stek halvparten av hvitløk og halvparten av ingefær i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Plukk forsiktig salatblader, 5 hele blader per person. Vask dem, klapp dem tørre med kjøkkenpapir og la dem lufttørke. Hakk mynte og koriander. (WM - finhakk eller grovhakk?).
Riv gulrot (uskrellet). Skrell og del mango i to på valgfri side av stenen, og skjær deretter mango i 1 cm tykke terninger. Skjær lime i båter. Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og finhakk. Bland mango med halvparten av gulrot, chili og sesamfrø i en liten bolle. Krydre med en stor skvett lime og en klype salt*.
Finhakk vårløk. Bland ferdig ris med vårløk, resterende gulrot og halvparten av soysasaus. Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål.
Varm opp en stor stekepanne og stek kidneybønner, limesaft [1 ss | 2 ss], sukker* [2 ts | 3 ts], olivenolje* [1 ss | 2 ss], resterende ingefær, hvitløk, chili og soyasaus på middels varme. Rør inntil sukker er oppløst, 1-2 min. Mos kidneybønner med en gaffel.
Anrett ris i skåler og pynt med sesamfrø. Fyll salatblader med kidneybønnemos og mangosalat, og topp med asiatisk majones. Pynt med mynte og koriander, og press en skvett lime over før servering.