I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er en villrissalat med rødkål, spisskål, gulrot, syltet agurk og sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
150 g
Spisskål, skåret
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Rødkål
150 g
Basmati villris
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
20 g
Sriracha
1 stk
Agurk
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Egg (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk og senk varmen til lav. La småkoke i 15 min. Når risen er ferdigkokt, skyll under kaldt vann.
Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det grønne fra det hvite. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv ingefær(uskrellet) fint. Skrell agurk til lange bånd. Bland agurk, hvitvinseddik [½ pakke, 2P], sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurk er dekket. Rør og sett til side. Fjern væske rett før servering, men spar litt væske [1 ss | 2 ss] til risblandingen.
Bland rødkål, halvparten av spisskålen og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Gni kålen med hendene i 30 sek. Sett til side.
Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett det hvite av vårløken, resterende spisskål, halvparten av gulroten og halvparten av soyasausen. Bland godt. Rør inn panko, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.
Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre. Stek lappene i omganger om nødvendig.
Bland ris og kål. Tilsett resterende soyasaus og gulrot, litt væske fra syltet agurk [1 ss | 2 ss] og salt [¼ ts | ½ ts]. Bland godt. Anrett vegetarlapper og villrissalat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av. Drypp over sriracha og pynt med det grønne av vårløken. Server svart sesammajones på siden.