Auberginegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginegryte

Auberginegryte

med svarte bønner, perlecouscous og mandler

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

1 stk

Paprika

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

25 g

Ketchup

1 pose

Basilikum

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Svarte bønner

1 stk

Sitron

1 stk

Purre

1 stk

Aubergine

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 4)

4 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier808 kcal
Energi (kj)3382 kj
Fett26.66 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater98.24 g
Sukker29.9 g
Protein32.41 g
Natrium71.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok perlecouscous
1

Sett ovnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl], grønnsaksbuljong og en klype salt*. Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la putre i 12-15 min, eller til "al dente".

Bak aubergine
2

Rens aubergine, halver på langs og skjær i 2 cm tykke terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir, drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak øverst i ovnen i 15-20 min.

Forbered grønnsaker
3

Fjern roten og grønne blader fra purre, halver på langs og skjær i tynne halve skiver. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 1 cm terninger. Skjær sitron i båter.

Lag gryte
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek purre, løk og paprika i 5 min. Rør inn finhakkede tomater, ketchup, Middelhavsdrøm, vann* [2 ss | 4 ss] og smør* [1 ss | 2 ss]. Senk til lav varme og la putre i 5 min. Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* i en sil. Tilsett bønner og ferdigbakt aubergine i stekepannen. Stek i ca. 1 min. Krydre med salt* og pepper* og en stor skvett sitronsaft.

Hakk mandler
5

Grovhakk mandler og basilikum. Bland ferdig perlecouscous med halvparten av basilikum.

 

Server
6

Anrett basilikumcouscous i dype tallerkener og topp med auberginegryte. Smuldre over gresk salatost og pynt med mandler og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.