Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 stk
Paprika
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
25 g
Ketchup
1 pose
Basilikum
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Svarte bønner
1 stk
Sitron
1 stk
Purre
1 stk
Aubergine
1 stk
Rødløk
1 ss
Smør (steg 4)
4 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl], grønnsaksbuljong og en klype salt*. Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la putre i 12-15 min, eller til "al dente".
Rens aubergine, halver på langs og skjær i 2 cm tykke terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir, drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak øverst i ovnen i 15-20 min.
Fjern roten og grønne blader fra purre, halver på langs og skjær i tynne halve skiver. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 1 cm terninger. Skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek purre, løk og paprika i 5 min. Rør inn finhakkede tomater, ketchup, Middelhavsdrøm, vann* [2 ss | 4 ss] og smør* [1 ss | 2 ss]. Senk til lav varme og la putre i 5 min. Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* i en sil. Tilsett bønner og ferdigbakt aubergine i stekepannen. Stek i ca. 1 min. Krydre med salt* og pepper* og en stor skvett sitronsaft.
Grovhakk mandler og basilikum. Bland ferdig perlecouscous med halvparten av basilikum.
Anrett basilikumcouscous i dype tallerkener og topp med auberginegryte. Smuldre over gresk salatost og pynt med mandler og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.