Bacon Mac'n'Cheese med kokt brokkoli og frisk spinatsalat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
1 pakke
Rigatoni
100 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
250 g
Brokkoli
1 pose
Gressløk
4 g
Hvitløksflørt
60 g
Salatblanding
1 stk
Tomat
10 g
Solsikkefrø
1.5 ss
Smør (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Kok rigatoni i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Når det gjenstår ca. 4 min av koketid til pasta, tilsett brokkoli og kok i 3-4 min. Spar litt pastavann* [2 dl | 3 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje* i kjelen med pasta. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. Hell av baconfettet og tørk av stekepannen.
Finhakk gressløk. Skjær tomat i båter. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.Smelt smør* [1,5 ss | 3 ss] i en stekepanne på middels varme. Tilsett hvetemel* [1 ss | 2 ss] og Hvitløksflørt under omrøring og kok i 1-2 min. TIPS: Blandingen vil ha en tykk konsistens.
Senk til middels lav varme og sakte tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] under omrøring. Når blandingen er jevn, rør inn pastavann* [1 dl | 2 dl], mozzarella og finrevet ost. Kok i ytterligere 1-2 min, til osten har smeltet og sausen har tyknet.Smak til med salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett vann* hvis sausen blir for tykk.
Tilsett brokkoli, rigatoni og halvparten av bacon i stekepannen med ostesaus. Bland godt. TIPS: Hvis det ikke får plass i stekepannen, kan du blande det i kjelen.
Anrett bacon Mac’n’Cheese på tallerkener. Topp med resterende bacon, gressløk og eventuelt en klype pepper*. Server salat og tomat ved siden av og topp med en stor klype solsikkefrø, en klype salt* og pepper* og eventuelt en skvett olivenolje*.