Bulgogi er koreansk og betyr «kjøtt tilberedt over åpen flamme», men i dag skal vi lage en vegetarisk versjon av retten. Hovedrollen er det vår populære vegetardeig med BBQ-saus og sriracha som spiller. Vi serverer også en like populær og velbalansert pak choi-salat med lime, gulrot, sesamfrø og chili. I tillegg vil ris og vår fyldige asiatiske majones sørge for at alle til bords blir mette og fornøyde!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
10 g
Sriracha
150 g
Jasminris
½ g
Chiliflak
1 stk
Gulrot, Julienne
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Pak choi
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
½ ss
Olje til steking
1 ss
Ketchup til saus
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Sukker til salat
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
I mellomtiden, grovhakk pak choi.
Skjær lime i to.
Bland pak choi, gulrot, sesamfrø, salt, olivenolje, chiliflak, sukker og en stor skvett limesaft i en stor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig i 4-5 min, eller til lett brunet.
Senk varmen til middels. Tilsett soyasaus, BBQ-saus, sriracha, ketchup og vann. Bland godt.
Kok i 1-2 min, eller til det begynner å tykne.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett ris i skåler.
Legg vegetardeig over.
Legg pak choi-salat på siden.
Topp med en klatt asiatisk majones.