topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanert kylling

Cajunpanert kylling

med krydrede poteter og frisk tomatsalat

En god helg starter med en god fredagsmiddag, og denne oppskriften skuffer ikke! Her går vi "all in" med vårt favorittkrydder, Ay-Cajun-ba, og du kan allerede høre hvor godt det smaker. Cajunpanert kylling servert med krydrede og ovnsbakte poteter som du dypper i aioli, med en frisk tomatsalat med paprika og persille. Denne helgemiddagen er like god på en hverdag!

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

15 ml

Balsamico

500 g

Poteter

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Paprika

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Bladpersille

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2943 kj
Fett25.83 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater71.47 g
Sukker15.5 g
Protein46.59 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass til alle potetene, så blir de jevnt stekt.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk tomat og persille. Fjern frøene og finhakk paprika. Finhakk eller press hvitløk.

Paner kylling
3

Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir. Bank kyllingen med en stekepanne eller en kjevle til den er ca. 2 cm tykk. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland hvitløk, Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en ny skål. Dypp kyllingen først i egg*, så i pankoblandingen, til dekket.

Stek kylling
4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme og nok olivenolje* til å dekke bunnen. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag tomatsalat
5

Bland tomat, paprika og persille i en skål med balsamico, sukker* [1 ts | 2 ts]. Smak til med salt* og pepper*. 

Server
6

Anrett kylling, tomatsalat og krydrede poteter på tallerkener. Server aioli på siden.