Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Svarte bønner
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Avokado
100 g
Gresk salatost
125 g
Cherrytomater
1 stk
Lime
5 g
Tex-Mex
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 pose
Bladpersille
1 stk
Rødløk
1 pose
Koriander
8 g
Grønnsaksbuljong
½ boks
Tomatpure
4 g
Panamat
2 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
8 dl
Vann (steg 1)
etter behov
Sukker (steg 4)
Kok opp vann* [8 dl | 16 dl] i en gryte. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i gryten.
Skyll bønner under kaldt vann* i en sil. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 2 cm tykke terninger. Del cherrytomater i to. Finhakk persille og koriander. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter.
Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bønner, rødløk, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 stk, 2P], vann* [2 ss I 4 ss], salt* [1/4 ts I 1/2 ts] og halvdelen av hvitløk. Stek i 3-4 min eller til rødløk mykner. Smak til med pepper*.
Bland limesaft [2 ts | 4 ts], koriander, olivenolje* [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og halvdelen av persille i en liten bolle. Smak til med sukker*, salt* og pepper*.
Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i 2 cm tykke terninger. Bland avokado, cherrytomater, paprika, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. Tilsett en skvett olivenolje*, resterende persille, en klype salt* og pepper* i gryten med ferdigkokt bulgur og bland sammen.
Anrett bulgur i skåler. Topp med Tex-Mex bønner, avokado og cherrytomatsalat. Dryss over smuldret salatost og drypp med chimichurrisaus.