Chimichurribowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chimichurribowl

Chimichurribowl

med svarte bønner, bulgur og cherrytomater

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Svarte bønner

170 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Avokado

100 g

Gresk salatost

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

1 pose

Koriander

8 g

Grønnsaksbuljong

½ boks

Tomatpure

4 g

Panamat

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

8 dl

Vann (steg 1)

etter behov

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3220 kj
Fett28.51 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater85.15 g
Sukker16.3 g
Protein24.37 g
Natrium142.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann* [8 dl | 16 dl] i en gryte. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til  ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i gryten. 

Forbered grønnsaker
2

Skyll bønner under kaldt vann* i en sil. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 2 cm tykke terninger. Del cherrytomater i to. Finhakk persille og koriander. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter.

Stek bønner
3

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bønner, rødløk, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 stk, 2P], vann* [2 ss I 4 ss], salt* [1/4 ts I 1/2 ts] og halvdelen av hvitløk. Stek i 3-4 min eller til rødløk mykner. Smak til med pepper*.

Lag chimichurrisaus
4

Bland limesaft [2 ts | 4 ts], koriander, olivenolje* [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og halvdelen av persille i en liten bolle. Smak til med sukker*, salt* og pepper*.

Bland salat
5

Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i 2 cm tykke terninger. Bland avokado, cherrytomater, paprika, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. Tilsett en skvett olivenolje*, resterende persille, en klype salt* og pepper* i gryten med ferdigkokt bulgur og bland sammen.

Servér
6

Anrett bulgur i skåler. Topp med Tex-Mex bønner, avokado og cherrytomatsalat. Dryss over smuldret salatost og drypp med chimichurrisaus.