Vi har laget vår egen variant av den franske klassikeren "Coq au vin"! Vi blander revet kylling, løk, gulrot og sopp i en fantastisk saus med Worcestershire-saus, rødvinsaus, tomat og hvitløk. Deilig tilbehør inkluderer en kremet hvitløksmos og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Bladpersille
4 g
Kyllingbuljong
500 g
Bakepotet
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
300 g
Kyllingbryst
100 g
Sjampinjong
1 stk
Gulrot
1 boks
Tomatpure
¼ ts
Salt til kjøtt
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til steking
½ ts
Sukker til saus
1 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til glaze
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt) og løk.
Grovhakk sopp.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk, gulrot, sopp og en klype salt i 6-8 min, eller til mykt.
I mellomtiden, bruk to gafler og riv stekt kylling fra hverandre.
Bland tomatpure, sukker og Hvitløksflørt i stekepannen med grønnsakene. Stek i 1 min.
Tilsett vann, worcestersaus, kyllingbuljong, rødvinssaus og smør. La putre i 3-4 min.
Tilsett pulled kylling, salt og en klype pepper. La putre videre i 1 min.
Grovhakk persille.
Anrett potetmos og pulled kylling på tallerkener. Sørg for å få med all sausen.
Topp med persille og litt kvernet pepper.