Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
3 stk
Hvitløk
1 pose
Oregano
1 pose
Kruspersille
1 stk
Gulrot
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 g
Chiliflak
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 pakke
Hakkede tomater
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 ss
Smør (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del løk i to og skjær i tynne skiver. Finhakk paprika. Finhakk hvitløk. Plukk oreganoblader. Plukk og finhakk persilleblader. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Hell vannet av kidneybønner og skyll under kaldt vann*. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, paprika og gulrot i 5-6 min under omrøring. Tilsett oregano, Mamas Favoritt, halvparten av hvitløken og en klype chiliflak og stek i 1 min. Tilsett hakkede tomater og la putre under omrøring i 1-2 min, til retten får en dyp rød farge.
Tilsett kidneybønner, sukker* [1 ts | 2 ts] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Rør godt. Tilsett spinat, persille (spar litt til urtekrutonger) og smør* [1 ss | 2 ss] og stek i 1-2 min. Smak til med salt* og pepper*. Fjern stekepannen fra varmen og sett til side.
Riv baguette i små biter. Bland resterende hvitløk, baguettebiter, finrevet ost, resterende persille og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Hell bønneblandingen i en ildfast form. Topp med revet mozzarella og urtekrutonger. Stek øverst i ovnen i 5-10 min, eller til brødet er gyllent og sprøtt.
Anrett gratinerte kidneybønner på tallerkener.