Drøm deg bort til middelhavet med denne greskinspirerte oppskriften! Vi ovnsbaker potet med sitron og oregano, og bruner og ovnsbaker svinefilet krydret med vår egen krydderblanding, Middelhavsdrøm. Samtidig blander vi en klassisk gresk salat med tomat, agurk, rødløk og ost, og topper det hele med en klatt mild yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ g
Oregano, tørket
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Sitron
250 g
Svinefilet
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm store biter, og legg dem på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland potetbiter med salt [1/2 ts | 1 ts], pepper, sitronsaft [1 ss | 2 ss], oregano [1/2 pose, 2P] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss].
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre svinefilet med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Middelhavsdrøm.
Stek i 2 min per side, eller til brunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 10-13 min.
Ta ut kjøttet, pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær tomat og agurk i 2 cm store biter.
Skjær gresk salatost [1/2 stk, 2P] i 1 cm store terninger.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland rødløk, tomat, agurk, gresk salatost, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side til servering.
Bland yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en liten skål.
Skjær kjøtt i skiver på et eget skjærebrett.
Anrett kjøtt, salat og potet på tallerkener.
Server med en klatt yoghurt.