Denne retten består av perfekt stekt kylling, smakfulle rotgrønnsaker som vi baker i ovnen med vår gode krydderblanding, Mamas Favoritt, en frisk salat med eple og ruccola, og til slutt en kremet hvitløksdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
40 g
Ruccola
1 stk
Eple
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Pastinakk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødbete, pastinakk, gulrot og potet (uskrelt) i 1 cm fries.
Fordel grønnsaker og hvitløk på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Stek i 25-30 min.
I mellomtiden, skjær eple i 1 cm biter.
Skyll ruccola.
Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett.
Ta hvitløk av stekebrettet etter 10 min i ovnen. La rotgrønnsakene steke videre.
Klem hvitløk ut av skallet og mos med en gaffel.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen.
Stek kylling krydret med salt i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland olivenolje [½ ss | 1 ss], eple og ruccola i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.
Bland hivtløk, yoghurt og en klype salt og pepper i en skål.
Anrett kylling, rotgrønnsaker og salat på tallerkener.
Topp salat med solsikkefrø [½ pakke, 2P].
Server hvitløksdressing på siden.