Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
30 g
Hoisinsaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
20 g
Peanøtter
1 stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Gulrot
1 g
Chiliflak
½ stk
Lime
10 g
Sriracha
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
Riv ingefær og hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 12 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.
Skjær pak choi i 1 cm tykke skiver. Skjær lime i fire deler. Riv gulrot (uskrellet).
Pisk sammen kaldt vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] i en skål. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og en god skvett limesaft. Bland godt. Tilsett ønsket mengde sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett forsiktig etter smak!
Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme (helst nonstick). Stek oksekjøtt og gulrot under omrøring i 3-5 min, eller til kjøttet er brunt.
Tilsett brokkoli og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett srirachasaus, rør rundt, og kok opp. Senk til lav varme, og la det simre i 2-3 min eller til det begynner å tykne. Slå av varmen og smak til med salt* og pepper*. TIPS: tilsett en klype chili hvis du er glad i sterk mat.
Anrett ris i dype skåler. Toppes med hoisin- og srirachastekt oksekjøtt. Dryss over med peanøtter og chili (hvis ønskelig), og server med de resterende limebåtene ved siden av.