Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Lime
1 pakke
Kikerter
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
12.5 g
Honning
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
1 pose
Koriander
150 g
Kålblanding
1 stk
Avokado
1 stk
Vårløk
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Rød chili
1 stk
Tomat
150 g
Jasminris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Riv en stor klype limeskall og skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Skjær tomat i 1 cm tykke biter. Halver avokado, fjern steinen og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander (med stilk). Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk vårløk.
Bland kålblanding, olivenolje* [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en ny skål.
Tilsett vårløk til kjelen med ris og rør godt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.
Anrett ris i dype tallerkener. Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen. Drypp over asiatisk majones. Strø over chili og server med limebåter på siden.