Burger og fries er alltid en suksess! Vi lager en spennende burgervariant med sitronsyltet agurk, pankopanert og gyllenstekt kylling toppet med srirachahonning og en frisk ranchslaw med kål, eple og gressløk. For å heve potetene et ekstra hakk drysser vi over finrevet ost mot slutten av steketiden. Så enkelt, men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
500 g
Poteter
25 g
Honning
20 g
Sriracha
½ stk
Agurk
1 stk
Eple
150 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Gressløk
150 g
Spisskål, skåret
½ stk
Sitron
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
¾ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre meg salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, gressløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper, hvitløk og majones i en mellomstor skål. Sett til side.
Skjær agurk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Vend agurk i laken og sett til side. Hell av lake før servering.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne staver.
Bland kål og eple i en stor skål. Sett til side.
Bland sriracha og honning i en ny liten skål, og sett til side.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] på hver side.
Bland mel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen setter seg fast i stekepannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Topp fries med finrevet ost når det gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.
Del briochebrød i to på midten og varm på en rist i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarme.
Bland ranchdressing i skålen med kål og eple rett før servering.
Anrett fries på tallerkener.
Fyll burgerbrød med syltet agurk, kylling toppet med srirachahonning og en skje med slaw.
Server med resterende slaw på siden.