Gå "all in" i dag! Vi lager en herlig fløtesaus med hvitløk, gressløk og lagret ost. Sausen blir kremet og god, og får en deilig smak av umami og salt. Vi serverer også pannestekt kylling, lun pastinakkmos og en frisk salat med eplestrimler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pastinakk
400 g
Bakepotet
1 pose
Gressløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm biter.
Skrell hvitløk.
Kok poteter, pastinakk og hvitløk i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel til mykt. Tilsett en klatt smør om ønskelig. La hvile under lokk til servering.
Skjær endene av grønne bønner. Grovhakk mandler.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner, mandler og en klype salt og pepper i 2-3 min. Overfør til en stor skål.
Finhakk gressløk.
TIPS: Blir det ikke plass til alle de grønne bønnene i pannen, stek i flere omganger.
Legg hånden din flatt på kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære kylling i to på langs, på et eget skjærebrett. Krydre hver side med Hvitløksflørt og en klype salt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Pakk kylling inn i folie, og sett til side til servering.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp stekepannen på middels lav varme (ikke vask den).
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost og gressløk. La putre i 1-2 min, eller til lett tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Føles sausen for tykk, tilsett en skvett vann.
Anrett potet- og pastinakkmos, kylling og grønne bønner på tallerkener.
Hell ostesaus over kyllingen.