Dagens middag er kreativ både i farge og smak. Caponata kommer opprinnelig fra Sicilia, og i vår versjon skal vi leke med paprika, selleri, oliven, balsamico og smakfulle krydder. Sammen med caponataen serverer vi hvitløkskrydret svinekjøtt, kremet potetmos med spinat og fersk oregano.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
1 stk
Løk
40 g
Kalamataoliven
1 pose
Oregano
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
300 g
Svin ytrefilet
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Skrell potet og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk. Kok potet og hvitløk i 11-13 min, til mør. Skyll og grovhakk spinat. Hell vannet av kjelen. Tilsett melk [3 ss | 6 ss] og salt [½ ts | 1 ts] i kjelen. Mos med en potetmoser. Rør inn spinat. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. La hvile under lokk til servering.
Skjær svinekjøtt i to stykker på langs. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Krydre svinekjøtt med en klype salt og halvparten av Hvitløksflørt på alle sider. Stek i 1-2 min på hver side, eller til brunet. Legg svinekjøtt på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 12-13 min. Pakk svinekjøtt inn i folie og la hvile til servering.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Skjær tomat og selleri i 1 cm biter. Finhakk løk. Grovhakk kalamataoliven. Grovhakk oreganoblader (spar litt til pynt).
Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek paprika, selleri og løk i 4-5 min. Rør inn tomat, kalamataoliven, balsamico, resterende Hvitløksflørt, oregano, vann [1,5 dl | 3 dl], sukker [1 ts | 2 ts] og salt [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels varme og la småkoke til potetene er ferdige og sausen har tyknet. TIPS: Tilsett oliven etter smak.
Skjær svinekjøtt i passende skiver.
Anrett svinekjøtt og potetmos på tallerkener. Server caponata ved siden av kjøttet. Pynt med resterende oreganoblader.