Vi lar oss inspirere av det indiske kjøkkenet, og tryller frem en nydelig fiskerett på under en halvtime. Vi steker hysefileter med indiske krydder, og vender dem i en glaze av soyasaus og aprikoschutney. Fisken serveres med luftig basmatiris, en frisk mynte- og agurksalat med lime, spinat og gulrot, og en klatt kremet yoghurt på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
½ stk
Lime
1 pose
Mynte
150 g
Basmatiris
4 g
Mild Mahal
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skyll spinat.
Finhakk mynteblader.
Bland spinat, agurk, mynte, gulrot, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål, og sett til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Mild Mahal.
Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, bland soyasaus og aprikoschutney i en liten skål.
Vend saus i stekepannen og la putre i 1-2 min, til fisken er glasert.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ris, fisk og salat på tallerkener.
Server med en klatt yoghurt.