I dag byr vi på en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende råvarer. Vi starter med å koke bulgur, som vi deretter blander med spinat. Samtidig steker vi kjøttdeig med hvitløk, tomatpuré, balsamico og vår egne krydderblanding, Mild Mahal. Vi bygger vår indiske kjøttdeigbowl med spinatbulgur, kjøttdeig, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
8 g
Mild Mahal
1 stk
Hvitløk
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Tomat
1 pose
Mynte
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Kyllingbuljong
15 g
Tikka masala
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ g
Chiliflak
8 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
1 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [8 dl | 16 dl].
Tilsett bulgur og salt [½ ts | 1 ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet.
Finhakk mynteblader.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk, kyllingbuljong, Mild Mahal, Tikka Masala [½ pakke, 2P], chiliflak [½ pakke, 2P], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i stekepannen. Stek i 1 min.
Senk til middels lav varme. Tilsett sukker [¼ ts | ½ ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak, det er sterkt.
Bland yoghurt, finhakket mynte, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål.
Bland halvparten av spinaten med bulgur.
Bland resterende spinat med tomat i en skål.
Anrett bulgur og kjøttdeig i dype tallerkener.
Topp med mynteyoghurt og server tomat og spinat på siden.
Pynt med peanøtter.