Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens rett er en nydelig vegetarrett med ulike smaker og konsistenser inspirert av det indiske kjøkkenet. Vi ovnsbaker poteter med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja, og steker panert grillost til den blir gyllen og sprø på utsiden. Samtidig tilbereder vi en frisk og herlig salat med kålrabi, spinat og syltet rødløk. Potetene toppes med koriander, sesamfrø og chili som gir et ekstra kick. Server retten med mild yoghurt og søt aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
4 g
Mild Mahal
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Lime
½ stk
Kålrabi, hvit
½ stk
Rødløk
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
1 pose
Koriander
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
400 g
Bakepotet
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Rød chili
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1.5 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over olivenolje, krydre med Ginger Ninja, sesamfrø, salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Vend løk i lake og sett til side.
Skyll spinat.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke staver.
Bland kålrabi og spinat i en stor skål, og sett til side.
Finhakk koriander.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne strimler.
Skjær grillost i tynne skiver (3 per person).
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Mild Mahal i en tredje dyp tallerken.
Vend grillost i melblanding, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek grillost i 2-3 min per side, eller til gyllen.
Legg på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tilsett syltet rødløk (med lake), olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i skålen med spinat og kålrot før servering. Bland godt.
Fordel grillost, salat og fries på tallerkener.
Dryss over chili og koriander.
Topp med en klatt yoghurt og aprikoschutney.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.