Indisk tandoorikrydret rekebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk tandoorikrydret rekebowl

Indisk tandoorikrydret rekebowl

med kokosris og fersk mangosalat

Det indiske kjøkkenet byr på mange herlige krydder og smaker, og denne oppskriften er intet unntak! Vi lager en utsøkt bowl med en base av luftig kokosris, som toppes med tikka masala-krydrede reker og en smaksrik salat av mango, agurk og mynte. En klatt mild og kremet hvitløksyoghurt er kronen på verket!

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Sterk
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

150 g

Jasminris

1 g

Chiliflak

15 g

Tikka masala

½ stk

Mango

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier599 kcal
Energi (kj)2506 kj
Fett23.3 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater77.9 g
Sukker15.9 g
Protein18.3 g
Natrium40.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Press limesaft i en liten skål. Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend løk i lake og sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skrell mango [1/2 stk, 2P] i tre deler langs steinen i midten. Skjær i 1 cm store biter.

Griv mynteblad i grove biter.

Grovhakk agurk.

Bland agurk, mango og mynte i en stor skål.

Forbered reker
4

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland reker, tikka masala [1/2 pakke, 2P] og chiliflak i en mellomstor skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek reker
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], og la det smelte.

Bland syltet rødløk i skålen med mango, agurk og mynte rett før servering.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med reker og salat.

Server med en klatt hvitløksyoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image