topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk svine-tonkatsu

Japansk svine-tonkatsu

med soyabasert saus og sprø salat

Tonkatsu er en japansk rett som består av panert svinekjøtt som blir stekt eller fritert. Vi serverer vår svine-tonkatsu med en krydret saus meds soya, worcestersaus og honning, og en sprø salat med kål, agurk, gulrot og majones.

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Soya
Bygg
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Agurk

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

1 stk

Sitron

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

12.5 g

Honning

150 g

Spisskål, skåret

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier524 kcal
Energi (kj)2194 kj
Fett22.2 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater32.4 g
Sukker17.3 g
Protein45.8 g
Natrium107 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær agurk i 1 cm terninger.

Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd.

Skjær sitron i båter. 

Skjær svinekjøtt to like store skiver (én per person) på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt på begge sider. 

Panér kjøtt
2

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Bland panko og en klype salt og pepper i en ny dyp tallerken.

Vend svinekjøtt først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kjøtt
3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

Pisk vann [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov så kjøttet ikke setter seg fast i pannen.

Lag saus
4

Tørk av stekepannen og varm den opp igjen på middels varme.

Tilsett soyasaus, worcestersaus [1/2 pakke, 2P] og honning [1/2 pakke, 2P] og bland godt.

Tilsett melblanding og la putre under omrøring i 2-3 min, til tyknet. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen blir for tykk.

Bland sprø salat
5

Bland spisskål, agurk, gulrot, majones, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett japansk svine-tonkatsu og sprø salat på tallerkener.

Drypp saus over svinekjøttet og pynt med vårløk.

Press over en skvett sitronsaft.