Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag er inspirert av Japan, den er rask og enkel og den er et supergodt vegetarisk alternativ! Vi serverer ingefærris, pannestekt vegetardeig med grønnsaksvenner vendt i vår velkomponerte asiatiske woksaus og frisk agurk drysset med ristede sesamfrø. Vi topper det hele med en god klatt asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
1 stk
Hvitløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær agurk i halvmåner og overfør til en mellomstor skål.
Riv (eller press) hvitløk fint.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk pak choi.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til skålen med agurk. Tilsett en klype salt og sett til side.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om du vil.
Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss].
Stek vegetardeig i 4-5 min, eller til lett brunet. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Tilsett gulrot, hvitløk, pak choi og grønnsaksbuljong, og stek i 2 min, eller til velduftende og grønnsaker begynner å bli myke.
Tilsett asiatisk woksaus og en skvett vann.
Rør i 30 sek, til vegetardeigen er dekket.
Anrett ris i skåler og topp med grønnsaker.
Legg agurk på siden.
Topp med en klatt asiatisk majones.