Kveldens kulinariske reise går til Vietnam, og vi frister med en rekke karakteristiske ingredienser. Vi steker ingefærkrydret hyse og lar den deretter karamellisere i en fantastisk saus med lime, sukker og soyasaus. Vi serverer fisken med luftig ris, spinat, mynte, peanøtter og chili, samt asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
150 g
Langkornet hvit ris
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Lime
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Kålrabi, hvit
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pakke
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 pose
Mynte
½ g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [2 ts | 4 ts] og soyasaus i en liten skål. Sett til side.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver.
Skyll spinat.
Grovhakk mynteblad.
Bland kålrabi, spinat, mynte, peanøtter, chiliflak [1/2 pose, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper.
Stek i 1-2 min på hver side, eller til gyllen.
Bland inn soyasaus, og kok i 3-4 min, eller til fisken er gjennomstekt. Fjern fra varmen.
Rett før servering, tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] i kålrabisalaten.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.
Anrett ris, salat og fisk i seksjoner på tallerkener.
Hell resterende saus over fisken.
Legg ved en klatt asiatisk majones.