Vietnamesisk karamellisert hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk karamellisert hyse

Vietnamesisk karamellisert hyse

med kålrabisalat og asiatisk majones

Kveldens kulinariske reise går til Vietnam, og vi frister med en rekke karakteristiske ingredienser. Vi steker ingefærkrydret hyse og lar den deretter karamellisere i en fantastisk saus med lime, sukker og soyasaus. Vi serverer fisken med luftig ris, spinat, mynte, peanøtter og chili, samt asiatisk majones.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

150 g

Langkornet hvit ris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Lime

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Kålrabi, hvit

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 pose

Mynte

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3252 kj
Fett33.5 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater75.5 g
Sukker9.8 g
Protein39.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag saus
2

I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [2 ts | 4 ts] og soyasaus i en liten skål. Sett til side.

Lag salat
3

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver. 

Skyll spinat.

Grovhakk mynteblad.

Bland kålrabi, spinat, mynte, peanøtter, chiliflak [1/2 pose, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper.

Stek i 1-2 min på hver side, eller til gyllen.

Bland sammen
5

Bland inn soyasaus, og kok i 3-4 min, eller til fisken er gjennomstekt. Fjern fra varmen.

Rett før servering, tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] i kålrabisalaten.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.

Server
6

Anrett ris, salat og fisk i seksjoner på tallerkener.

Hell resterende saus over fisken.

Legg ved en klatt asiatisk majones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image