topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk hoisinkylling

Kinesisk hoisinkylling

med aprikossaus og ovnsbakt brokkolini

Dagens kulinariske reise går til Kina, og vi kan friste med kinesisk hoisinkylling med aprikossaus og ovnsbakt brokkoli. Mør kylling smaker fantastisk med hoisinsaus, og aprikossausen er rik på smaksopplevelser. Spennende tilbehør i dag er ingefærris og en sprø agurksalat med vårløk.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Soya
Gluten
Hvete
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

150 g

Brokkolini

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

2 g

Goan Xacuti

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ss

Hvetemel (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

¼ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier678 kcal
Energi (kj)2836 kj
Fett16.83 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater85.42 g
Sukker16.3 g
Protein44.79 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).

Riv ingefær (uskrelt).

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. 

Stek ingefær og sesamfrø i 1-2 min, til ristet.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

Stek kylling
2

Krydre hver side av kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Legg på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Stek i 15-18 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

Bland hvetemel [1/4 ss | 1/2 ss] og vann [1 dl | 2 dl] i en skål.

Varm opp en ny kjele på middels varme. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og Goan xacuti [1/2 pakke, 2P], og stek i 1-2 min.

Rør inn hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], aprikoschutney og melblandingen. 

Tilsett soyasaus [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, rør av og til. Sett til side til servering.

Stek brokkolini
4

Finhakk eller press hvitløk.

Når kyllingen har 10-12 min igjen, legg brokkolini blandet med hvitløk, en klype salt og en skvett olivenolje på den andre siden av stekebrettet. Stek i 10-12 min, eller til mør.

Bland sammen
5

Skjær agurk i 1 cm biter. 

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland vårløk, agurk, olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype salt i en skål.

Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv kylling i små biter på stekebrettet.

Hell hoisinsaus over kylling og bland godt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med kylling, agurk og vårløk og brokkolini.

Pynt med chiliflak.

Hell over litt saus og server resten på siden.

TIPS: Dropp chiliflak om du ikke liker sterk mat.