Dagens kulinariske reise går til Kina, og vi kan friste med kinesisk hoisinkylling med aprikossaus og ovnsbakt brokkoli. Mør kylling smaker fantastisk med hoisinsaus, og aprikossausen er rik på smaksopplevelser. Spennende tilbehør i dag er ingefærris og en sprø agurksalat med vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
150 g
Brokkolini
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
2 g
Goan Xacuti
1 g
Chiliflak
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ss
Hvetemel (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Riv ingefær (uskrelt).
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek ingefær og sesamfrø i 1-2 min, til ristet.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
Krydre hver side av kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Legg på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Stek i 15-18 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Bland hvetemel [1/4 ss | 1/2 ss] og vann [1 dl | 2 dl] i en skål.
Varm opp en ny kjele på middels varme. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og Goan xacuti [1/2 pakke, 2P], og stek i 1-2 min.
Rør inn hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], aprikoschutney og melblandingen.
Tilsett soyasaus [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, rør av og til. Sett til side til servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Når kyllingen har 10-12 min igjen, legg brokkolini blandet med hvitløk, en klype salt og en skvett olivenolje på den andre siden av stekebrettet. Stek i 10-12 min, eller til mør.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland vårløk, agurk, olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype salt i en skål.
Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv kylling i små biter på stekebrettet.
Hell hoisinsaus over kylling og bland godt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling, agurk og vårløk og brokkolini.
Pynt med chiliflak.
Hell over litt saus og server resten på siden.
TIPS: Dropp chiliflak om du ikke liker sterk mat.