I dag skal vi lage en nydelig vegetarrett med pulled beans stekt med BBQ-saus. Vi serverer BBQ-pulled beans med ingefærkokt jasminris, som fanger opp den herlige sausen, asiatisk majones, chili og syltet spisskål med agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Spisskål, skåret
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
1 g
Chiliflak
1 stk
Agurk
¼ stk
Ingefær
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Ketchup (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
Riv ingefær [1/4 stk | 1/2 stk] fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels varme.
Stek ingefær i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Bland spisskål, agurk, hvitvinseddik og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Masser kål med fingrene i 30 sek. Sett til side.
Bland ketchup [1 ss | 2 ss], BBQ-saus, soyasaus, halvparten av chiliflakene [1/2 stk, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pulled beans i 3-4 min.
Bland asiatisk majones [1/2 pakke, 2P] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Bland BBQ-saus med pulled beans i stekepannen.
Kok i 1-2 min, eller til tyknet. Fjern fra varmen.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med pulled beans, litt asiatisk majones og en klype chiliflak (om ønskelig).
Server salat på siden.