Kremet kyllingwok med jasminris og stekt spisskål.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
200 ml
Kokosmelk
150 g
Jasminris
2 stk
Gulrot
2 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Lime
8 g
Ga-Laksa
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Riv gulrot (uskrellet) grovt.
Finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min. Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-Laksa og en klype chiliflak og stek i ytterligere 2-3 min.
Senk til middels høy varme og tilsett kokosmelk, vann [½ dl | 1 dl] salt [½ ts | 1 ts], sukker [½ ts | 1 ts] og pepper. La putre i 2-3 min. Tilsett spisskål og stek i 1 min.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Del lime i to.
Tilsett en skvett limesaft i kyllingwoken.
Grovhakk vårløk.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingwok.
Strø over vårløk og en klype chiliflak om du liker sterk mat.