topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kyllingwok

Kremet kyllingwok

med jasminris og stekt spisskål

Kremet kyllingwok med jasminris og stekt spisskål.

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

200 ml

Kokosmelk

150 g

Jasminris

2 stk

Gulrot

2 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Lime

8 g

Ga-Laksa

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier846 kcal
Energi (kj)3539 kj
Fett41.1 g
Mettet fett21.8 g
Karbohydrater78 g
Sukker13.2 g
Protein38.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. 

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Riv gulrot (uskrellet) grovt. 

Finhakk hvitløk.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min. Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-Laksa og en klype chiliflak og stek i ytterligere 2-3 min. 

Senk til middels høy varme og tilsett kokosmelk, vann [½ dl | 1 dl] salt [½ ts | 1 ts], sukker [½ ts | 1 ts] og pepper. La putre i 2-3 min. Tilsett spisskål og stek i 1 min.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett lime
4

Del lime i to. 

Tilsett en skvett limesaft i kyllingwoken.

Tilsett koriander
5

Grovhakk vårløk.

Servér
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingwok. 

Strø over vårløk og en klype chiliflak om du liker sterk mat.