Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
500 g
Bakepotet
1 stk
Agurk
4 g
Kjøttbuljong
200 g
Sjampinjong
½ stk
Rosmarin
2 stk
Gulrot
300 g
Svin ytrefilet
1 ss
Smør (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm tykke terninger. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm tykke terninger. Kok poteter og gulrot i 10-15 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra, og tilsett smør* [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper*. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side under lokk for å holde på varmen.
Grovhakk sopp. Skjær løk i tynne halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Plukk rosmarinblader og finhakk.
Skjær kjøtt i 1 cm strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett kjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek i 1-2 min, inntil brunet. Overfør til en tallerken og sett til side.
Tilsett hvitløk, løk og en smule olivenolje* i samme stekepanne. Stek på høy varme inntil velduftende, 1-2 min. Tilsett sopp og rosmarin og stek inntil brunet, 4-5 min. Senk til middels varme, og tilsett matfløte og kjøttbuljong. La simre i 2-3 min til det tykner. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis sausen blir for tykk. Krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og pepper*. Tilsett kjøtt og bland godt sammen. La alt bli gjennomvarmet på pannen, 30 sek.
Grovhakk agurk. Finhakk persille. Bland agurk og persille. Krydre med pepper*.
Anrett potetmos, schnitzel, løk og sopp i skåler. Agurk og persille serveres ved siden av.