topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet tomat-'orzotto'

Kremet tomat-'orzotto'

med balsamicostekt portobello og pinjekjerner

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Orzotto er en italiensk rett som minner litt om risotto. Forskjellen er at orzotto bruker orzo, som er en pastatype. Vi bygger vår kremede tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløte. Vi topper med balsamicostekt portobello, sprø pangrattato og fersk ruccola med pinjekjerner.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ boks

Tomatpure

1 stk

Løk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Hvitløksflørt

150 g

Portobello

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 1)

5 dl

Vann (steg 2)

1 ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier769 kcal
Energi (kj)3217 kj
Fett34.6 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater88.6 g
Sukker14.9 g
Protein23.6 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek løk og orzo
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk løk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk og orzo i 1-2 min, til blankt.

Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt og sukker [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i ytterligere 30 sek. 

Tilsett vann
2

Tilsett vann [5 dl | 10 dl] og salt [1 ts | 2 ts]. Kok opp og la putre under omrøring og uten lokk, i 8-12 min, eller til orzoen er myk, men ikke helt ferdig (tilberedes ytterligere i steg 5).

Tilbered sopp
3

Skjær sopp i tynne skiver.

Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og olivenolje [1/2 ss | 1 ss], og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til mør.

Forbered råvarer
4

Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P]. 

Finhakk eller press hvitløk.

Når soppen har 5 min igjen, legg panko, hvitløk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt på den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Bland godt. Legg pinjekjerner i hjørnet på stekebrettet.

Bak videre i 4-5 min, eller til gyllent.

Tilsett fløte
5

Rør matfløte [1/2 pakke, 2P] inn i orzottoen. La putre i 1-2 min, eller orzoen er 'al dente'. Fjern fra varmen og rør inn finrevet ost. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett litt mer vann til orzottoen om den ser tørr ut. 

TIPS: Krydder er nøkkelen til en vellykket rett, smak derfor til med salt og pepper, og smak igjen. 

TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.

Server
6

Anrett orzotto toppet med sopp i dype tallerkener.

Strø over hvitløkspangrattato.

Pynt med ruccola og pinjekjerner.

TIPS: Drypp over en skvett olivenolje om ønskelig.