Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Orzotto er en italiensk rett som minner litt om risotto. Forskjellen er at orzotto bruker orzo, som er en pastatype. Vi bygger vår kremede tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløte. Vi topper med balsamicostekt portobello, sprø pangrattato og fersk ruccola med pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ boks
Tomatpure
1 stk
Løk
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Hvitløksflørt
150 g
Portobello
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Ruccola
1 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 1)
5 dl
Vann (steg 2)
1 ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk løk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk og orzo i 1-2 min, til blankt.
Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt og sukker [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i ytterligere 30 sek.
Tilsett vann [5 dl | 10 dl] og salt [1 ts | 2 ts]. Kok opp og la putre under omrøring og uten lokk, i 8-12 min, eller til orzoen er myk, men ikke helt ferdig (tilberedes ytterligere i steg 5).
Skjær sopp i tynne skiver.
Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og olivenolje [1/2 ss | 1 ss], og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 8-10 min, eller til mør.
Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].
Finhakk eller press hvitløk.
Når soppen har 5 min igjen, legg panko, hvitløk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt på den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Bland godt. Legg pinjekjerner i hjørnet på stekebrettet.
Bak videre i 4-5 min, eller til gyllent.
Rør matfløte [1/2 pakke, 2P] inn i orzottoen. La putre i 1-2 min, eller orzoen er 'al dente'. Fjern fra varmen og rør inn finrevet ost. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett litt mer vann til orzottoen om den ser tørr ut.
TIPS: Krydder er nøkkelen til en vellykket rett, smak derfor til med salt og pepper, og smak igjen.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.
Anrett orzotto toppet med sopp i dype tallerkener.
Strø over hvitløkspangrattato.
Pynt med ruccola og pinjekjerner.
TIPS: Drypp over en skvett olivenolje om ønskelig.