Krydret svinefliet og hvitløksgrønnkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret svinefliet og hvitløksgrønnkål

Krydret svinefliet og hvitløksgrønnkål

med ovnsbakt søtpotet og limedipp

Sør-Amerika står for mange sensasjonelle smaksopplevelser, og denne retten er intet unntak! Vi vender søtpotetstaver i brødrasp og vår egen krydderblanding, Panamat, før de sprøstekes i ovnen. Samtidig bruner vi svinefilet i pannen, før den får godgjøre seg i ovnen. Det hele serveres med sautert grønnkål og tomat, med en herlig og frisk limedipp laget av majones og yoghurt som tilbehør.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinefilet

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 g

Chiliflak

450 g

Søtpotet

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Lime

1 stk

Tomat

50 g

Grønnkål

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Smør (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier591 kcal
Energi (kj)2471 kj
Fett24.5 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater55 g
Sukker6.4 g
Protein36.9 g
Natrium102.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel søtpotet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts], Panamat, en klype pepper og brødrasp, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Finhakk eller press hvitløk.

Fjern stilk og grovhakk grønnkål.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Tilsett svinefilet og krydre med Ay-Cajun-ba, chiliflak og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg svinefilet over på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 10-13 min. Ta ut kjøttet, pakk det inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek grønnsaker
4

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.

Tilsett grønnkål, tomat, hvitløk og vann [2 ss | 4 ss]. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og stek i 1-2 min.

Bland inn smør [1/2 ss | 1 ss].

Bland dipp
5

Bland majones, yoghurt, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i en liten skål.

Skjær kjøtt i skiver rett før servering.

Server
6

Anrett søtpotet, grønnsaker og kjøtt på tallerkener.

Server med en klatt limedipp.