Sør-Amerika står for mange sensasjonelle smaksopplevelser, og denne retten er intet unntak! Vi vender søtpotetstaver i brødrasp og vår egen krydderblanding, Panamat, før de sprøstekes i ovnen. Samtidig bruner vi svinefilet i pannen, før den får godgjøre seg i ovnen. Det hele serveres med sautert grønnkål og tomat, med en herlig og frisk limedipp laget av majones og yoghurt som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinefilet
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 g
Chiliflak
450 g
Søtpotet
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Lime
1 stk
Tomat
50 g
Grønnkål
1 stk
Hvitløk
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Smør (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel søtpotet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts], Panamat, en klype pepper og brødrasp, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern stilk og grovhakk grønnkål.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Tilsett svinefilet og krydre med Ay-Cajun-ba, chiliflak og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg svinefilet over på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 10-13 min. Ta ut kjøttet, pakk det inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.
Tilsett grønnkål, tomat, hvitløk og vann [2 ss | 4 ss]. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og stek i 1-2 min.
Bland inn smør [1/2 ss | 1 ss].
Bland majones, yoghurt, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i en liten skål.
Skjær kjøtt i skiver rett før servering.
Anrett søtpotet, grønnsaker og kjøtt på tallerkener.
Server med en klatt limedipp.