Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Ingefær
1 pakke
Grønne linser
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk frem til servering.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Finhakk sjalottløk. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett sjalottløk og gulrot, og stek i 3-4 min, eller inntil grønnsakene begynner å bli myke. Grovhakk pak choi. Skjær lime i båter. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og skjær i tynne skiver. Riv ingefær. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.
Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min, eller til pak choi begynner å mykne. Tilsett linser, en skvett limesaft og soyasaus. Smak til med chili. La simre i 4-5 min. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.
Skjær agurk i 1 cm tykke terninger og ha i en bolle. Plukk og grovhakk mynteblader. Finhakk koriander (med stilk). Tilsett en skvett limesaft, en smule olivenolje*, en klype salt* og pepper*, og halvparten av urtene og sesamfrø i bollen. Bland godt sammen.
Bland majones, sriracha [½ pose, 2P] og en skvett vann* i en liten skål. Skru av varmen for stekepannen når linser er ferdigkokte og sausen redusert en smule, og bland inn spinat under omrøring til den mykner.
Anrett hvitløksris i en side av skålen og larb med linser på den andre siden. Plasser agurksalat i midten og drypp over med srirachamajones. Pynt med resterende urter og sesamfrø. Serveres med resterende limebåter ved siden av.