topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsesalat

Linsesalat

med hvitløkskrutonger, avokado og gresk salatost

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

60 g

Salatblanding

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

25 ml

Hvitvinseddik

½ stk

Rødløk

75 g

Reddiker

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avokado

1 pakke

Grønne linser

100 g

Gresk salatost

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Vann (steg 1)

etter behov

Smør (steg 3)

etter behov

Sukker (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2586 kj
Fett26.74 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater58.48 g
Sukker9.4 g
Protein23.26 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Sylt rødløk
1

Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft). Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Bland løk, hvitvinseddik, vann* [3 ss | 5 ss], en klype sukker* og salt*  i en liten bolle. Bland så løk er dekket av væske, og sett til side til det skal serveres.

Lag hvitløkskrutonger
2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk persille. Bland hvitløk, olivenolje* [2 ss | 4 ss], en klype salt* og pepper* og ⅓ persille i en stor bolle. Riv baguette i små stykker direkte i bollen og bland med oljen. Fordel stykkene på en bakeplate med bakepapir, og stek i ovnen til de er gyldne og sprø, 6-8 min.

Stek linser
3

Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Varm opp en skvett olivenolje* og en stor klatt smør* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek linser, resterende persille og en klype salt* og pepper* i 4-5 min.

Forbered grønnsaker
4

Del avokado i to, og fjern stein. Ta innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Skjær hver cherrytomat og reddik [½ pose, 2P] i fire deler.

Bland salat
5

Bland salatmix, tomat, reddik, en stor skvett olivenolje*, og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett hvitløkskrutonger og bland godt. TIPS: Hvis du foretrekker sprø krutonger kan du bruke dem som topping, i stedet for å tilsette dem i salaten.

Servér
6

Anrett salat i skåler. Topp med linser, smuldret gresk salatost, avokado og syltet rødløk (hell væsken fra).