Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
60 g
Salatblanding
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
25 ml
Hvitvinseddik
½ stk
Rødløk
75 g
Reddiker
125 g
Cherrytomater
1 stk
Avokado
1 pakke
Grønne linser
100 g
Gresk salatost
3 ss
Vann (steg 1)
etter behov
Smør (steg 3)
etter behov
Sukker (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft). Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Bland løk, hvitvinseddik, vann* [3 ss | 5 ss], en klype sukker* og salt* i en liten bolle. Bland så løk er dekket av væske, og sett til side til det skal serveres.
Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk persille. Bland hvitløk, olivenolje* [2 ss | 4 ss], en klype salt* og pepper* og ⅓ persille i en stor bolle. Riv baguette i små stykker direkte i bollen og bland med oljen. Fordel stykkene på en bakeplate med bakepapir, og stek i ovnen til de er gyldne og sprø, 6-8 min.
Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Varm opp en skvett olivenolje* og en stor klatt smør* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek linser, resterende persille og en klype salt* og pepper* i 4-5 min.
Del avokado i to, og fjern stein. Ta innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Skjær hver cherrytomat og reddik [½ pose, 2P] i fire deler.
Bland salatmix, tomat, reddik, en stor skvett olivenolje*, og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett hvitløkskrutonger og bland godt. TIPS: Hvis du foretrekker sprø krutonger kan du bruke dem som topping, i stedet for å tilsette dem i salaten.
Anrett salat i skåler. Topp med linser, smuldret gresk salatost, avokado og syltet rødløk (hell væsken fra).