Skjem bort smaksløkene i dag med en fantastisk biffburger. Kjøttet får en nydelig smak av å bli marinert i balsamico, før den stekes til perfeksjon. Vi bygger burgeren med pestodressing, kjøtt, karamellisert løk, ruccola og tomatskiver, og serverer dem med hvitløkskrydrede potetbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Kremet pestodressing
20 g
Ruccola
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
1.5 ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet, krydre med en klype salt og pepper, bland i en skål med balsamico. Dekk kjøttet i balsamico og sett til side. Skjær poteter (uskrellet) i båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje [1/2 ss I 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 5-6 min under omrøring. Rør inn vann [2 ss I 4 ss], sukker [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt. La putre i 3-5 min, til karamellisert. Sett til side på en tallerken.
Skjær tomat i tynne skiver. Del burgerbrød i to. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Skyll stekepannen. Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Stek kjøtt i 1 min på hver side (spar marinaden). Skru ned til middels høy varme og stek videre i 1-2 min på hver side for medium stekt. La kjøttet hvile pakket inn i folie med marinaden til servering. Kjøttet steker litt videre mens det hviler.
Når potetene har 4 min igjen, varm burgerbrød på en rist i ovnen i 3-4 min. Skjær kjøtt i tynne skiver og krydre med en klype salt og pepper.
Smør burgerbrød med pestodressing. Bygg burgere med kjøtt, karamellisert løk, ruccola og tomatskiver. Server ovnsbakte poteter og resterende pestodressing på siden.