Biff eller burger? I dag trenger du ikke å velge, fordi vi skal lage middelhavsinspirert biffburger! Vi bygger burgeren med kjøtt, calabresepesto og tomatsalsa med ost, basilikum, rødløk og hvitløk, og serverer dem med sprø potetbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
300 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
60 g
Calabresepesto
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med en klype salt. Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Plukk basilikumblader.
Når potetene har 5 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Pakk inn kjøttet i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker godt stekt.
Del briochebrød i to og legg på en rist. Varm i ovnen i 2-3 min.
Bland rødløk, tomat, hvitløk, italiensk hardost, basilikum, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.
Skjær kjøtt i skiver. Bygg burger med kjøtt, smør på calabresepesto og topp med tomatsalsa. Anrett på tallerkener med poteter. Server resterende tomatsalsa og calabresepesto på siden.