Middelhavsinspirert biffburger og calabresepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert biffburger og calabresepesto

Middelhavsinspirert biffburger og calabresepesto

med ovnsbakte potetbåter og frisk tomatsalsa

Biff eller burger? I dag trenger du ikke å velge, fordi vi skal lage middelhavsinspirert biffburger! Vi bygger burgeren med kjøtt, calabresepesto og tomatsalsa med ost, basilikum, rødløk og hvitløk, og serverer dem med sprø potetbåter.

Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

300 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

60 g

Calabresepesto

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier908 kcal
Energi (kj)3801 kj
Fett46.01 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater78.16 g
Sukker15.8 g
Protein48.31 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med en klype salt. Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

Forbered råvarer
2

Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Plukk basilikumblader.

Stek kjøtt
3

Når potetene har 5 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Pakk inn kjøttet i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker godt stekt.

Varm briochebrød
4

Del briochebrød i to og legg på en rist. Varm i ovnen i 2-3 min.

Lag tomatsalsa
5

Bland rødløk, tomat, hvitløk, italiensk hardost, basilikum, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.

Server
6

Skjær kjøtt i skiver. Bygg burger med kjøtt, smør på calabresepesto og topp med tomatsalsa. Anrett på tallerkener med poteter. Server resterende tomatsalsa og calabresepesto på siden.