Dagens innovative oppskrift kommer garantert til å falle i smak! Vi baker kylling med sennep, panko, ost, hvitløk og persille til den er sprø og gyllen. Vi skal også ovnsbake rødbeter, pastinakk og gulrøtter. Alt serveres med en kremet persilledressing med rømme og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pastinakk
2 stk
Rødbete
2 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
30 g
Spinat
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
150 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødbete, gulrot og pastinakk (alle uskrellet) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
I mellomtiden, finhakk hvitløk og persille (med stilk).
Bland finrevet ost, panko, halvparten av hvitløk, halvparten av persille og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Legg kylling mellom to bakepapir på et skjærebrett. Bank kylling flat med en kjøtthammer eller kjevle, ca. 2 cm tynne.
Krydre kylling med en klype salt og pepper på begge sider, og fordel på et stekebrett med bakepapir.
Smør sennep på kylling.
Dryss pankoblandingen over og press lett med baksiden av en skje, så det fester seg til kyllingen.
Bak kylling i ovnen i 12-15 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat.
Bland rømme og resterende persille og hvitløk i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper, og rør godt.
Når rotgrønnsakene er ferdig stekt, la dem avkjøle litt og bland deretter med spinat.
Anrett rotgrønnsaker med spinat og panert kylling på tallerkener.
Server persilledressing på siden.