topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med sesambakte poteter og grønn salat

Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Hvetefri
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Sesam
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

40 g

Ruccola

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2590 kj
Fett24 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater50.4 g
Sukker6.9 g
Protein47.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.

Bak sesampoteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Forbered grønnsaker
3

Skjær brokkoli i store buketter (med stilk). Bland kylling med en skvett olivenolje*, Jorda Rundt og en klype salt* og pepper* i en skål. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Bak kylling og brokkoli
4

Ta ut stekebrettet med potetene etter 15 min. Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet. Fordel brokkoli på den andre siden, og bland med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper*. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i 10 min. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

Bland salat
5

Etter 10 min, strø finrevet ost over kyllingen. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i ytterligere 3-4 min, til osten har smeltet. Bland ruccola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener. Drypp over aioli.