Ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av svin

Ytrefilet av svin

med kremet soppsaus og grønn agurksalsa

Server familien stekt svinekjøtt med en kremet saus av løk, hvitløk, sopp, rosmarin, fløte og buljong. Et spennende tilbehør er potetmos med en gyllen farge av gulrøtter. Vi serverer dagens høydepunkt med en grønn agurksalat med persille.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

250 g

Svinefilet

500 g

Bakepotet

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

200 g

Sjampinjong

½ stk

Rosmarin

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier463 kcal
Energi (kj)1937 kj
Fett7.3 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater61.1 g
Sukker15 g
Protein38.8 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Stek kjøtt
1

Forvarm ovnene på 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. 

Varm opp en skvett olivenolje i stekepanne på høy varme. Krydre kjøtt med en klype salt og stek i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør til stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-13 min. Pakk inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Forbered råvarer
2

Skrell potet og gulrot, og skjær i 2 cm tykke biter.

Kok poteter og gulrot i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles en kniv. Hell av vannet og tilsett melk, salt og en stor klype pepper. Tilsett evt. en klatt smør. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side under lokk. 

Stek svinekjøtt
3

I mellomtiden, grovhakk sopp.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Press eller finhakk hvitløk. 

Plukk rosmarinblader og finhakk.

Stek grønnsaker
4

Varm stekepannen opp på middels høy varme.

Stek hvitløk og løk i 1-2 min.

Tilsett sopp og rosmarin og stek i 4-5 min.

Senk til middels varme, og tilsett brun saus og en skvett vann. La putre i 2-3 min. Krydre med salt og en klype pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

Lag agurksalsa
5

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Finhakk persille. 

Bland agurk og persille i en skål. Krydre med en klype pepper.

Server
6

Skjær kjøtt i 2 cm skiver.

Anrett potetmos og kjøtt på tallerkener. Hell saus over kjøttet.

Server agurksalsa på siden.