Server familien stekt svinekjøtt med en kremet saus av løk, hvitløk, sopp, rosmarin, fløte og buljong. Et spennende tilbehør er potetmos med en gyllen farge av gulrøtter. Vi serverer dagens høydepunkt med en grønn agurksalat med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
250 g
Svinefilet
500 g
Bakepotet
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
200 g
Sjampinjong
½ stk
Rosmarin
1 stk
Gulrot
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Vann til saus
Forvarm ovnene på 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepanne på høy varme. Krydre kjøtt med en klype salt og stek i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør til stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-13 min. Pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Skrell potet og gulrot, og skjær i 2 cm tykke biter.
Kok poteter og gulrot i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles en kniv. Hell av vannet og tilsett melk, salt og en stor klype pepper. Tilsett evt. en klatt smør. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side under lokk.
I mellomtiden, grovhakk sopp.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Plukk rosmarinblader og finhakk.
Varm stekepannen opp på middels høy varme.
Stek hvitløk og løk i 1-2 min.
Tilsett sopp og rosmarin og stek i 4-5 min.
Senk til middels varme, og tilsett brun saus og en skvett vann. La putre i 2-3 min. Krydre med salt og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Finhakk persille.
Bland agurk og persille i en skål. Krydre med en klype pepper.
Skjær kjøtt i 2 cm skiver.
Anrett potetmos og kjøtt på tallerkener. Hell saus over kjøttet.
Server agurksalsa på siden.