Panamatkrydret kyllingbryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panamatkrydret kyllingbryst

Panamatkrydret kyllingbryst

med sprø salat og sitrondressing

Kylling er alltid en vinner på kjøkkenbordet, og i denne varianten lager vi en herlig panamatkrydret ovnsbakt kylling. Som tilbehør kan vi by på ovnsbakt potet og rødbete og strimlet spisskålsalat med eple og persille. Vi topper retten med en liten vri på en norsk favoritt, nemlig rømme med en skvett sitron og en klype salt og pepper.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Rødbete

4 g

Panamat

300 g

Kyllingbryst

½ stk

Sitron

1 stk

Eple

1 pose

Bladpersille

150 g

Spisskål, skåret

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier519 kcal
Energi (kj)2172 kj
Fett7.9 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater65.9 g
Sukker21.5 g
Protein43.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak  grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og røbete (uskrelt) i 2 cm båter. 

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Stek kylling
2

I mellomtiden, gni kylling med en klype salt og Panamat.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Ovnsbak kylling
3

Når grønnsakene i ovnen har 12 min igjen, legg kylling på samme stekebrett og bak i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag salat
4

I mellomtiden, del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Finhakk persille. 

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland spisskål, persille, eple og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag sitrondressing
5

Bland rømme, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær kylling i tynne skiver.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, kylling og kålsalat på tallerkener.

Server med en klatt sitrondressing.