Kylling er alltid en vinner på kjøkkenbordet, og i denne varianten lager vi en herlig panamatkrydret ovnsbakt kylling. Som tilbehør kan vi by på ovnsbakt potet og rødbete og strimlet spisskålsalat med eple og persille. Vi topper retten med en liten vri på en norsk favoritt, nemlig rømme med en skvett sitron og en klype salt og pepper.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Rødbete
4 g
Panamat
300 g
Kyllingbryst
½ stk
Sitron
1 stk
Eple
1 pose
Bladpersille
150 g
Spisskål, skåret
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og røbete (uskrelt) i 2 cm båter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, gni kylling med en klype salt og Panamat.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Når grønnsakene i ovnen har 12 min igjen, legg kylling på samme stekebrett og bak i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Finhakk persille.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland spisskål, persille, eple og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland rømme, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett ovnsbakte grønnsaker, kylling og kålsalat på tallerkener.
Server med en klatt sitrondressing.