Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Gi fiskemiddagen en ny og spennende vri! På dagens meny kan vi friste med sprøpanert hysefilet, med ovnsbakte sesamfries og en frisk spinat- og rødkålsalat som tilbehør. Server med en nydelig asiatisk majones som dip på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
500 g
Poteter
75 g
Rødkål
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Egg (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje, strø over sesamfrø og krydre med salt og pepper. Bland sammen.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, bland mel [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel og Ginger Ninja i en tredje dyp tallerken.
Tørk hyse lett med kjøkkenpapir.
Vend hyse i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk, hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp på middels høy varme.
Stek hysefilet i 3-4 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
TIPS: For 4P, stek fisk i flere omganger.
I mellomtiden, skyll spinat.
Bland soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål. Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss].
Vend inn spinat og rødkål.
Anrett fisk, sesamfreis og salat på tallerkener.
Server med asiatisk majones på siden.