Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Brokkoli
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
300 g
Svin ytrefilet
10 g
Sesamfrø
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 4)
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en kjele ved middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløk og stek i 1-2 min, eller til gylden. Tilsett basmatiris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt* [¼ tsk | ½ tsk] og kok opp. Legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke løft lokket, så mister ikke kjelen damp.
Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær svinekjøtt i 2 cm tynne strimler. Bland asiatisk dressing og majones i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne. Stek gulrot og brokkoli i 5-6 min, eller til møre. Tilsett resterende hvitløk og stek i 1 min. Krydre med salt* og pepper*. Overfør til en skål.
Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. I en annen skål, bland panko brødrasp og salt* [¼ tsk | ½ tsk]. Dypp svinekjøtt i egg*, deretter i panko. Legg litt press på så smulene fester seg. Sett til side, klar til steking.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen ved middels høy varme. Tilsett svinekjøttet dekket i panko og stek i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt og gylden.
Fordel hvitløksris på dype tallerkener. Topp med panert svinekjøtt og grønnsaker. Drypp over asiatisk majones og sesamfrø.