Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Rød chili
½ stk
Mango
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en smule olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland sammen og stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.
Skjær lime i båter [½ stk, 2P]. Grovhakk koriander. Skjær chili i tynne skiver. Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke terninger. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.
Klapp forsiktig fisk med kjøkkenpapir. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en bolle. Bland panko og salt* [¼ ts | ½ ts] i en annen bolle. Vend fisk først i egg og deretter i panko, og sett til side på en tallerken.
Når potetbåtene har 5 min igjen av steketiden, varm opp nok olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme så hele bunnen av pannen er dekket. Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller inntil gylden og gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland en skvett limesaft, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. Tilsett strimlet salat, mango og halvdelen av koriander og bland godt sammen.
Anrett potetbåter, mangosalat og torsk på tallerkener. Topp med chili (hvis ønskelig) og resterende koriander. Serveres med aioli og resterende limebåter ved siden av.