I dag skal vi steke en mør biff til perfeksjon, mens vi lager knuste poteter i ovnen. Kveldens grønnsaker består av en cherrytomatsalat med ruccola, revet ost og pinjekjerner, og den fantastiske rødvinssausen gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
500 g
Poteter
½ stk
Sjalottløk
1 pose
Timian
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
40 g
Ruccola
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Smør (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok hele poteter i 15-18 min, eller til nesten møre.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
Plukk timian.
Finhakk eller press hvitløk.
Del cherrytomater i to.
Skyll ruccola.
Når potetene nesten er møre, hell ut vannet. Overfør poteter til et stekebrett med bakepapir. Press ned potetene med en gaffel. Drypp over olivenolje [2 ss | 4 ss] og krydre med en stor klype salt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Stek kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min på hver side for medium rå. La hvile i folie til servering. Kjøttet vil steke litt til mens det hviler.
GRILLTIPS: Grill kjøttet i 1 min på hver side. Senk til lav varme eller fjern fra direkte varme, og stek i 1-2 min til på hver side for medium rå. Lukk lokket mellom hver vending.
TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min lenger for bedre stekt.
Varm opp stekepannen på middels lav varme. Stek sjalottløk med smør [1/2 ss | 1 ss] i 2-3 min.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek.
Tilsett brun saus [1/2 pakke, 2P], rødvinssaus, timian, kyllingbuljong, vann [1 dl | 2 dl], en klype pepper og resterende kraft fra kjøttet (i folien). La småkoke i 3-4 min.
Rett før servering, bland ruccola, cherrytomater, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.
Skjær kjøtt i skiver.
Anrett biff, knuste poteter og salat på tallerkener.
Hell saus over biffen.
Topp salaten med italiensk ost og pinjekjerner.