Pannestekt biff med timian- og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff med timian- og rødvinssaus

Pannestekt biff med timian- og rødvinssaus

med knuste poteter og cherrytomatsalat

I dag skal vi steke en mør biff til perfeksjon, mens vi lager knuste poteter i ovnen. Kveldens grønnsaker består av en cherrytomatsalat med ruccola, revet ost og pinjekjerner, og den fantastiske rødvinssausen gjør retten komplett.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid45 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

½ stk

Sjalottløk

1 pose

Timian

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

40 g

Ruccola

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier884 kcal
Energi (kj)3701 kj
Fett57 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater54.3 g
Sukker8.8 g
Protein44.3 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.

Kok opp saltet vann i en kjele.

Kok hele poteter i 15-18 min, eller til nesten møre.

Forbered råvarer
2

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].

Plukk timian.

Finhakk eller press hvitløk.

Del cherrytomater i to.

Skyll ruccola.

Bak poteter
3

Når potetene nesten er møre, hell ut vannet. Overfør poteter til et stekebrett med bakepapir. Press ned potetene med en gaffel. Drypp over olivenolje [2 ss | 4 ss] og krydre med en stor klype salt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Stek kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min på hver side for medium rå. La hvile i folie til servering. Kjøttet vil steke litt til mens det hviler.

GRILLTIPS: Grill kjøttet i 1 min på hver side. Senk til lav varme eller fjern fra direkte varme, og stek i 1-2 min til på hver side for medium rå. Lukk lokket mellom hver vending.

TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min lenger for bedre stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen på middels lav varme. Stek sjalottløk med smør [1/2 ss | 1 ss] i 2-3 min.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek.

Tilsett brun saus [1/2 pakke, 2P], rødvinssaus, timian, kyllingbuljong, vann [1 dl | 2 dl], en klype pepper og resterende kraft fra kjøttet (i folien). La småkoke i 3-4 min.

Rett før servering, bland ruccola, cherrytomater, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.

Server
6

Skjær kjøtt i skiver.

Anrett biff, knuste poteter og salat på tallerkener.

Hell saus over biffen.

Topp salaten med italiensk ost og pinjekjerner.