Pannestekt biff og blodig rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og blodig rødvinssaus

Pannestekt biff og blodig rødvinssaus

med ostepoteter og trøffelmajones

I dag frister vi med en smakfull rett som passer perfekt til både gjester og til familien. Vi skal nemlig lage en herlig mørbrad av storfe som vi steker til perfeksjon. Festlig tilbehør i dag er ovnsbakte potetbåter med ost, en sprø rødbetesalat med kjørvel og pinjekjerner, og en fantastisk rødvinssaus. Trøffelmajones serveres som dipp til potetene.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

8 ml

Trøffelolje

1 pose

Kjørvel

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

3 stk

Rødbete

500 g

Poteter

300 g

Storfe mørbrad

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3346 kj
Fett40 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater65.4 g
Sukker20.7 g
Protein46.2 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre med en salt.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter. Skjær rødbete (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel poteter og rødbete på hver side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.

Sett til side i en skål.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær stilk av kjørvel.

Stek biff
3

Varm opp en skvett olivenolje i pannen (brukt til pinjekjerner) på høy varme.

Stek biff i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk biff inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek biff i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Lag saus
4

Når grønnsakene har 5 min igjen, strø revet ost over potetene. Bak til gyllen.

Mens kjøttet hviler, tilsett olivenolje i pannen brukt til kjøtt. Varm opp på middels varme.

Stek hvitløk i 20-30 sek.

Tilsett en skvett vann og skrap opp eventuelle rester fra pannen.

Tilsett rødvinssaus, kraft fra kjøtt, salt og en klype pepper. La putre under omrøring i 2-3 min.

TIPS: Tilsett litt vann om sausen er for tykk.

Lag rødbetesalat
5

Bland ovnsbakte rødbeter, kjørvel, olivenolje og en klype salt og pepper forsiktig sammen i en skål.

Bland majones, trøffelolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær biff i tynne skiver.

Server
6

Anrett biff, ovnsbakte ostepoteter og rødbetesalat på tallerkener.

Strø pinjekjerner over salaten.

Hell rødvinssaus over kjøttet.

Server trøffelmajones som dipp til potetene.