Pannestekte pastinakklapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte pastinakklapper

Pannestekte pastinakklapper

med knuste poteter og gresk salat

Perfekte pannestekte praktfulle pastinakklapper - kan denne tittelen overbevise deg om å prøve denne himmelske vegetarretten? Vi lager en saftig farse av pastinakk, mel, egg, ost og urtekrydder, former de til lapper og steker til de blir gylne og sprø. Samtidig ovnsbaker vi knuste poteter som vi topper med hvitløkssmør. Retten blir komplett med en klatt majones og en gresk salat med spinat, cherrytomat og smuldret salatost.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pastinakk

½ stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Gressløk

1 stk

Hvitløk

30 g

Spinat

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

2 stk

Egg (steg 3)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier918 kcal
Energi (kj)3842 kj
Fett55 g
Mettet fett18.9 g
Karbohydrater76.1 g
Sukker11.5 g
Protein28.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskap så det blir romtemperert.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P]. Knus potet med bunnen av et glass.

Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk gressløk og løk [1/2 stk, 2P].

Finhakk eller press hvitløk.

Skrell og riv pastinakk grovt.

Bland smør [1 ss | 2 ss], hvitløk og en klype salt i en liten skål, og sett til side.

Lag farse
3

Bland pastinakk, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, gressløk, finrevet ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form farsen til lapper (2 per person) med en skje. Legg i stekepannen og flat ut med en stekespade.

Stek i 3-4 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir. Fortsett med resterende farse.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.

Bland salat
5

I mellomtiden, halver cherrytomat.

Skyll spinat.

Smuldre salatost i en mellomstor skål. Tilsett spinat, cherrytomat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper, og bland godt.

Topp ovnsbakt potet med hvitløkssmør

Server
6

Fordel pastinakklapper, knust potet og salat på tallerkener.

Server med en klatt majones.