Perfekte pannestekte praktfulle pastinakklapper - kan denne tittelen overbevise deg om å prøve denne himmelske vegetarretten? Vi lager en saftig farse av pastinakk, mel, egg, ost og urtekrydder, former de til lapper og steker til de blir gylne og sprø. Samtidig ovnsbaker vi knuste poteter som vi topper med hvitløkssmør. Retten blir komplett med en klatt majones og en gresk salat med spinat, cherrytomat og smuldret salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pastinakk
½ stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Småpoteter, ferdigkokte
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Gressløk
1 stk
Hvitløk
30 g
Spinat
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
2 stk
Egg (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskap så det blir romtemperert.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P]. Knus potet med bunnen av et glass.
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.
I mellomtiden, finhakk gressløk og løk [1/2 stk, 2P].
Finhakk eller press hvitløk.
Skrell og riv pastinakk grovt.
Bland smør [1 ss | 2 ss], hvitløk og en klype salt i en liten skål, og sett til side.
Bland pastinakk, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, gressløk, finrevet ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form farsen til lapper (2 per person) med en skje. Legg i stekepannen og flat ut med en stekespade.
Stek i 3-4 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir. Fortsett med resterende farse.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.
I mellomtiden, halver cherrytomat.
Skyll spinat.
Smuldre salatost i en mellomstor skål. Tilsett spinat, cherrytomat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper, og bland godt.
Topp ovnsbakt potet med hvitløkssmør
Fordel pastinakklapper, knust potet og salat på tallerkener.
Server med en klatt majones.