Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
250 g
Tagliatelle
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Paprika
½ stk
Aubergine
1 stk
Paprika
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 pose
Timian
1 stk
Rød chili
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
50 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] og gul og rød paprika i 1 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir og drypp over en stor skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.
Skjær løk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Plukk blader av timian [2 stilker | 4 stilker]. TIPS: Hold i stilken og dra fingrene nedover timian, så løsner bladene enkelt.
Når grønnsakene har 10 min igjen, kok opp en stor kjele med vann*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og timian (spar litt til servering) og stek i 1 min.
Tilsett hakkede tomater, ricotta [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, hvitløksflørt og vann* [1 dl | 2 dl] og småkok på middels varme i 3-4 min. Tilsett pasta og en klype salt* i kjelen med kokende vann. Kok i 3-4 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg pasta tilbake i kjelen.
Tilsett ovnsbakte grønnsaker og tomatsaus i kjelen med pasta og bland godt. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Anrett pasta caponata i dype tallerkener. Strø over chili, finrevet ost og resterende timian.