topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistasj- og rekepasta

Pistasj- og rekepasta

med urtepesto og cherrytomater

Denne oppskriften er både lukrativ og smaksrik, men likevel veldig enkel å slenge sammen. Kok spaghetti og bland pastaen i en fyldig tomatsaus med urtekrydder, ruccola og en hjemmelaget pesto. Spaghettien toppes med smør- og sitronstekte reker smaksatt av hvitløk og chiliflak, og avslutt med et dryss finrevet ost på toppen.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Nøtter
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Sitron

300 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 stk

Hvitløk

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 pose

Basilikum

1 pose

Bladpersille

250 g

Cherrytomater

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

40 g

Ruccola

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til pesto

2 ss

Olje til pesto

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier878 kcal
Energi (kj)3673 kj
Fett44.5 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater75.2 g
Sukker9.3 g
Protein41.7 g
Natrium81 mg

Framgangsmåte

Lag pesto
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk basilikum, persille og pistasjnøtter.

Bland hakkede urter, halvparten av finrevet ost, pistasjnøtter, salt og olivenolje i en mellomstor skål. Sett til side.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Forbered grønnsaker
2

Skyll ruccola.

Halver cherrytomater.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Kok pasta
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek reker
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt. Stek i 1-2 min per side, til gylne og gjennomstekte.

Tilsett hvitløk, chiliflak, smør og en stor skvett sitronsaft. Stek videre i 30 sek, til smøret har smeltet.

Overfør reker og sitronsaus til en mellomstor skål. Sett til side under folie.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av) på middels varme.

Tilsett Hvitløksflørt og stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett spaghetti, urtepesto, pastavann og cherrytomater. Bland pasta og tomater i saus.

Vend ruccola i pastaen rett før servering.

TIPS: Tilsett ekstra pastavann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett pasta i skåler.

Topp med reker, resterende finrevet ost og resterende sitronsaus.